36. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

36. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

36. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

36. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 36. Uluslararası Tiyatro Festivali coşku içinde başladı. Kortejle başlayan festival renkli görüntülere sahne olurken, 3’ü yurtdışından olmak üzere 18 tiyatro grubu Denizli’nin dört bir tarafında 26 oyun sergileyecek.
23.09.2024
18 tiyatro grubu 26 oyun sergileyecek

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği 36. Uluslararası Tiyatro Festivali kortejle başladı. Denizli Valiliği yanındaki Atatürk Anıtı önünde başlayan programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, davetliler ve tiyatro grupları katıldı. Başkan Çavuşoğlu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortej, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nı takip ederek Delikliçınar Meydanı'na kadar devam etti. Denizlilerin cadde boyunca yoğun ilgi gösterdiği kortej renkli görüntülere sahne oldu. Tahta bacak, akrobasi gösterileri, makyaj ve kostümleri ile dikkat çeken tiyatro sanatçıları yol boyunca dans gösterileri sundu.

“Bu güzel etkinlikler her geçen gün artacak”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Delikliçınar Meydanı’nda son bulan kortejin ardından yaptığı konuşmada, 36 yıl önce çıkılan yolculuğun yeni bir soluğunda hep birlikte olduklarını belirterek, “Bizden önce bu organizasyonlara imza atan bütün belediye başkanlarına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Gerçekten şehrin sanat ve sanatçıyla buluşması o şehrin vizyonuyla ve geleceği ile bütünleşmesini sağlar” dedi. Bu etkinliklerin her geçen gün artacağını işaret eden Başkan Çavuşoğlu, “Bu şehrin dokusu ‘ben’ diyenlerle değil ‘biz’ diyenlerle büyüyecek. Bu ülkenin ve bu ülkenin geleceğe bakışı ve vizyonu, bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden ve Cumhuriyet'in çizgisinden asla ayrılmayacak. Bu şehrin ve bu ülkenin dokusu kendi gemisini kurtaranın kaptan olduğu değil, hep beraber kurtulduğunda mutlu olduğuna inananların şehri olacak” dedi.

“Kimsenin kimseyi hor görmediği bir şehir”

Başkan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şehrin sokaklarına çıkıldığında kimsenin kimseyi yargılamadığı, kimsenin kimseyi hor görmediği bir şehir olacak. Bu şehirde Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, sağcısıyla, solcusuyla kardeşçe yaşadığı ve geleceğe uzandığı bir şehir olacak. Bu şehir, dünyanın yaşadığı krizlere el uzatan bir şehir olacak. Bu şehir, iklim krizinden kaynaklı su ile ilgili tasarruf eden bir şehir olacak. Bu şehir, kendi sokaklarını kirletmeyenlerin ve bu sokakların temizliğinden sorumlu olduğunu hissedenlerin şehri olacak. Bu şehir, hayvanlarına zulmedenleri değil, hayvan sevgisiyle beraber yepyeni bir güne uyananların şehri olacak. Bu şehir, hep beraber el ele tutuştuğumuzda geçmişinden geleceğine, sanatıyla, kültürüyle, tarihiyle, turizmiyle yepyeni bir yaşanan şehir olacak. Tiyatro festivalimizin Denizli'ye mutluluk getirmesi ve hep birlikte güzel bir hafta geçirmemizi temenni ediyorum.” Konuşmanın ardından Başkan Çavuşoğlu tiyatro grubunun temsilcilerini makamında kabul etti.


.

Denizli,Denizli Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR