ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, BAĞIMLI HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK TEDAVİ MERKEZİ PROTOKOLÜNÜN İMZA TÖRENİNE KATILDI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, BAĞIMLI HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK TEDAVİ MERKEZİ PROTOKOLÜNÜN İMZA TÖRENİNE KATILDI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, BAĞIMLI HÜKÜMLÜLERE YÖNELİK TEDAVİ MERKEZİ PROTOKOLÜNÜN İMZA TÖRENİNE KATILDI

BAKAN TUNÇ: BAĞIMLILIK GEÇMİŞİ VE TEDAVİ İHTİYACI OLAN HÜKÜMLÜ HASTALAR İÇİN ÖZEL MERKEZLER OLUŞTURULACAK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sağlık Bakanlığıyla imzalanan iş birliği protokolü kapsamında bağımlılık geçmişi hükümlülere yönelik tedavi desteğinin daha sistemli bir şekilde sunulacağını belirterek, “Bağımlılık geçmişi ve tedavi ihtiyacı olan hükümlü hastalara hizmet verilecek, alanında uzman sağlık personelinin görev alacağı modern fiziki koşullara sahip özel merkezler oluşturulacak.” dedi.

Adalet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki "Hükümlü ve Tutuklu Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi Hakkında Protokol"ün imza töreni, Ankara Hakimevi'nde düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, hükümlü ve tutukluların bağımlılıkla mücadelesine yönelik çalışmaların anlatıldığı tanıtım filmi gösterildi. Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmada, suçluların topluma kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Alkol ve madde bağımlılığının yalnızca sağlık sorunu değil, insanı toplumdan ve öz benliğinden koparan bir esaret olduğunu belirten Bakan Yılmaz Tunç, kurtarılan her hayatın önemine işaret etti. Bakan Tunç, “Toplumun huzurunu tam anlamıyla sağlamak için sadece suçluyu değil suçu doğuran zemini de ortadan kaldırmalıyız. Bunu da ancak infazı ıslahla, tedaviyle ve rehabilitasyonla buluşturarak başarabiliriz. Bu bağlamda infaz sürecini yalnızca bir ceza değil, aynı zamanda bir onarım, bir iyileşme, bir yeniden kendini inşa fırsatı olarak görüyoruz.” dedi.

BAĞIMLILIKTAN KURTULUŞ TEDAVİYLE MÜMKÜN

Bakan Tunç, bağımlılıktan kurtuluşun, tedavi ve rehabilitasyonla mümkün olabileceğini belirterek, bugün imzalanacak protokolün de bu anlayışın tezahürü olduğunu söyledi.

Protokolle Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun bir bölümünün Bağımlı Tipi Yataklı Rehabilitasyon Merkezi Ceza İnfaz Kurumu olarak yeniden yapılandırılmasının mümkün olacağını kaydeden Bakan Tunç, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yer alan Tutuklu Hükümlü Adli Psikiyatri Hastanesinin bir bölümünün de ayrı bir Hükümlü Alkol ve Madde Bağımlıları Yataklı Arındırma Merkezine dönüştürüleceğini bildirdi.

Bakan Yılmaz Tunç, "Bugün protokolünü imzalayacağımız proje sayesinde, bağımlılık geçmişi ve tedavi ihtiyacı olan hükümlü hastalara hizmet verilecek, alanında uzman sağlık personelinin görev alacağı modern fiziki koşullara sahip özel merkezler oluşturulacak." dedi.

Bakan Tunç, şöyle devam etti:

"Adana Rehberlik ve Rehabilitasyon Kapalı İnfaz Kurumu 15 Kasım 2024'te hizmete açıldı ve şu anda 150 hükümlü orada barındırılıyor. Adana Açık Ceza İnfaz Kurumunda da ikinci uygulamayı başlatıyoruz, orada kısa bir süre sonra hükümlü alımına başlanacak. Yine Bolu'da da bir projemiz var. Etüt proje aşamasında, onu da Dörtdivan bölgesinde hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz "

32 BİN 827 BİREYSEL GÖRÜŞME

Bağımlılıkla mücadeleye yönelik çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Tunç, "2025 yılının ilk çeyreğinde yalnızca bu alandaki çalışmalarda 32 bin 827 bireysel görüşme gerçekleştirildi, 189 grup çalışmasıyla 2 bin 98 kişiye ulaşıldı, 29 bin 994 kişi seminer ve konferans gibi etkinliklere katıldı. Ayrıca 576 hükümlü ve tutuklunun aile yakınına ulaşılarak süreçte aile desteği de sağlandı." bilgisini paylaştı. Bakan Tunç, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu başta olmak üzere protokolün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

REHABİLİTASYON HİZMETLERİNİ ÜLKE GENELİNDE YAYGINLAŞTIRIYORUZ

Protokol imza töreninde konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sağlıkla adaleti buluşturan ve insana hizmeti ortak paydada birleştiren kıymetli bir adım attıklarını belirtti. İmzalanan bu protokol sayesinde, özellikle uyuşturucuyla bağlantılı olarak suç işleyip cezaevine giren hükümlüler için kapsamlı bir sağlık altyapısı kurmayı hedeflediklerini dile getiren Memişoğlu, hükümlülerin yeniden suça sürüklenmemesi için tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin etkin bir şekilde yürütülmesinin büyük önem taşıdığını bildirdi. Bakan Memişoğlu: “Her iyileşen insan, toplumsal bağışıklığımızı güçlendirir. Bağımlı hastalara karşı toplumda yerleşmiş önyargılarla da mücadele etmemiz gerekir. Bu kişilerin hem sağlık sistemimizle hem de sosyal politikalarımızla hayata tam anlamıyla entegre olmalarını sağlamayı, onları yeniden üretken, sağlıklı ve toplumla bağ kurabilen bireyler haline getirmeyi amaçlamaktayız.” şeklinde konuştu.

Tören, imza seremonisi, hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Ankara,Adalet Bakanlığı


Sur Yapı Antalya’da 25.000 kişi yaşıyor

SUR YAPI YK BAŞKANI ELMAS; ‘2025 VARLIĞA DÖNME YILI OLACAK‘

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu