ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ´TAN BELEDİYEMİZE ZİYARET

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ´TAN BELEDİYEMİZE ZİYARET

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ´TAN BELEDİYEMİZE ZİYARET

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’TAN BELEDİYEMİZE ZİYARET 

Bir dizi ziyaret ve işbirliği projelerini hayata geçirmek üzere şehrimize gelen kardeş şehrimiz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ı makamında ziyaret etti. 

Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği projelerini hayata geçirmek üzere Afyonkarahisar’a gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı, Belediye Başkanımız Burcu Köksal, İlçe Belediye Başkanları, Başkan Yardımcılarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve çok sayıda partili şehrimizin girişinde karşıladı. 
Daha sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ı makamında ziyaret etti.

"TARIMDA ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ"

Kardeş şehrimizin Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Başkanımız Burcu Köksal, “Kardeş şehrimiz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız, bugünkü tohum ekme etkinliğimiz için geldi. Kendisi, tarımda çiftçinin ve üreticinin yanında olan bir belediye başkanıdır. Bu desteklerle, Afyonkarahisar’daki çiftçiler ve üreticiler için önemli katkılarda bulunmuştur. Birlikte işbirliği yaparak, hem yerel hem de ulusal düzeyde güzel projelerle şehrimizin adını en iyi şekilde duyuracağız. Vatandaşlarımıza hak ettikleri hizmeti vermek için çalışacağız. Sayın Mansur Yavaş’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“KARDEŞ BELEDİYEMİZLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, Afyonkarahisar'daki tarımsal potansiyele dikkat çekerek, “Afyon'da 600 bin ton civarında tarımsal üretim mevcut. Tarımı ve kırsal kalkınmayı desteklemek, belediyeler kanunuyla bize verilmiştir. Ankara’daki tarım alanlarının yüzde 50’sinin tarıma uygun olduğunu gördük. Sosyal devlet anlayışıyla üretken belediyecilik uygulamaları ile tarımı desteklememiz gerekiyor. Pandemi döneminde tarımın ne kadar stratejik olduğunu bir kez daha anladık. Üretimimizi artırmalı ve tarımda yerel kalkınmayı sağlamalıyız.” ifadelerini kullandı.
Üreticiden tüketiciye uzanan zinciri birlikteyken başaracaklarını vurgulayan Başkan Mansur Yavaş. “İklim krizi nedeniyle orta Anadolu bölgelerinde kuraklık ve aşırı yağışlar gibi problemlerle karşı karşıyayız. Afyonkarahisar Belediyesi ile güzel bir işbirliği yapıyoruz. Bugün tohumları ekeceğiz ve çiftçilerimizi sözleşmeli üreticiliğe yönlendireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Başkanımız Burcu Köksal ve beraberindekiler, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Faruk Duha Erhan’ı ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.


Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi
belediye365.com