Tarih: 17.10.2024 09:16

BAKAN TUNÇ: TÜRKİYE YÜZYILININ YARGI REFORMU STRATEJİ BELGESİ'NİN HAZIRLIKLARINA DURMAKSIZIN DEVAM EDİYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Yüzyılı'nın Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlıklarına durmaksızın devam ettiklerini bildirdi.

Bakan Yardımcıları ve bakanlık birim amirleri ile bir araya gelerek Yargı Reformu Strateji Belgesi (YRS) hazırlık toplantısını gerçekleştiren Adalet Bakanı Tunç, toplantıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Adalete güvenin daha da artması için çalışmalara hız kesmeden devam edildiğini vurgulayan Bakan Tunç, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

CEZA ADALETİ SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI KESİNTİSİZ SÜRDÜRECEĞİZ

“Adalete güvenin daha da artması, vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden en adil ve en etkin şekilde yararlanabilmesi, temel insan hak ve özgürlüklerinin korunarak genişletilmesi amacıyla Türkiye Yüzyılı’nın Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlıklarına durmaksızın devam ediyoruz.

Teknolojinin gelişmesi, toplumun ihtiyaçlarının her geçen gün değişkenlik göstermesi,  ceza ve özel hukuk alanında yeni uyuşmazlıkların oluşması nedenleriyle ortaya çıkan olumsuzlukları giderecek adımları, yeni Yargı Reformu Strateji Belgemizle kararlılıkla atacağız.

Hukukun üstünlüğünden asla taviz vermeden toplumumuzu huzursuz eden cezasızlık algısını ortadan kaldıracak, suçun işlenmesini önlemek için ceza alt sınırlarını yeniden düzenleyeceğiz.

Adalet sisteminde reform ihtiyacının temel olarak toplumsal taleplere dayandığı bilinciyle vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak, ceza adaleti sistemini güçlendirmek ve daha etkin işleyen bir yargı sistemini ülkemize kazandırmak için çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz.”


Ankara,Adalet Bakanlığı
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —