FATİH GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI…

FATİH GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI…

FATİH GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI…

Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Fatih Gençlik ve Kültür Merkezi düzenlenen görkemli törenle hizmete açıldı.


Bünyesindeki kültür, sanat ve eğitim faaliyetleri ile her yaştan insana hitap edecek olan projenin açılış törenine; Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, Vali Vekili İhsan Maskar, Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun, il protokolü, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


11 yaşındaki Şevval Yıldız'ın okuduğu merhum Muhsin Yazıcıoğlu’na ait 'Üşüyorum' şiiri ve halk oyunları gösterisi ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.


Törende konuşan Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun, devlette devamlılığın esas olduğuna işaret ederek "Hilmi Bilgin Başkanımız döneminde başlatılan bu güzel yapının bizim dönemimizle açılışını gerçekleştiriyoruz. Bizden önceki dönemde emeği geçen başkanımıza ve onun ekibine teşekkür ediyorum. Başkanımız bizi kırmadı bugün davetimize icabet ederek bu mutlu günümüzde hem mahalle halkını hem Sivaslı hemşerilerimizi hem de bizleri yalnız bırakmadı. Ben kendisine özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Fatih Gençlik ve Kültür Merkezi’nin 7'den 70'e herkese hitap eden bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. İlk başta girdiğinizde alt katta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle birlikte bir mekân hazırladık. Bu mekânda özellikle gençlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız herkes burada sporla buluşacaklar. Orta alana geçtiğinizde burada bir ana sınıfı, güzellik merkezi ve eğitim alanları oluşturuldu. Modern müzik, resim eğitimlerinin yanı sıra geleneksel Türk süsleme sanatlarından tutun el sanatlarına kadar, tekstil atölyelerinden tutun arıcılığa kadar, aromatik bitkilere kadar birçok alanda hizmet verecek bir kültür merkezi tasarladık. Gençler için bir yazılım atölyesi oluşturduk. Bir zekâ atölyesi oluşturarak özellikle çocukların gelişimine katkı sağlayacak bir atölye tasarladık. Bunların dışında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle birlikte en üst katta da bir kütüphane bulunuyor. Böylece 7'den 70'e herkesi faaliyet içerisinde olabileceği bir kültür ve gençlik merkezi hayata geçiyor" dedi.


"1 Nisan’dan bu yana sürekli sahadayız" diyen Başkanımız Uzun, "Gördüğüm sorunların çözümüne yönelik ekip arkadaşlarımıza birlikte Sivas'ımız için durmaksızın çalışıyoruz. En önemsediğimiz konuların başında sizlerin de yakından bildiği su sorunu vardı. Gerekli çalışmalarımızı yaptık. Çok modern bir SCADA sistemini oluşturacağız. Hem suyu yönetilebilir bir hale getireceğiz, hem basıncı yönetilebilir bir hale getireceğiz, hem de kayıp ve kaçakla ciddi bir mücadele içerisine girmiş olacağız. Şu an itibariyle kayıp kaçak oranı %51. Hedefimiz bunu %25'lere %30'lara düşürmek. İnşallah önümüzdeki sene de bu konuda ciddi bir çalışma gerçekleştirmiş olacağız. Altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık. 10 bin metreye yakın bir yol çalışması yapıyoruz. Fatih Mahallesi en önemsediğimiz mahallelerden birisi... Çalışmalarımızı kesinlikle tamamlayacağız, özellikle yağmur hatlarında sıkıntıları gidereceğiz. Ulaşımı da çok önemsiyoruz, ulaşım master planıyla ilgili çalışmalarımızı başlattık. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden hocalarımıza bir araya geldik. Yakında inşallah şehrimizin ulaşım sonuna da kökten çözüm üretmiş olacağız" şeklinde konuştu.



Göreve başladıkları süreçten itibaren yapılan diğer hizmetlere de değinen Başkanımız Dr. Adem Uzun, "Sıcak ve Soğuk Çermik’te su seviyesi düşmüştü. Bu sebeple çok acil iki tane kuyu açmamız gerekiyor. Önümüzdeki hafta itibariyle çalışmalarımızı başlatarak kuyuların açılmasını sağlayacağız. Sosyal belediyeciliği çok önemsiyoruz. İlk kez Sivas’ta evlerinde yalnız yaşayan, dışarıya çıkamayan yaşlılarımıza tıraş hizmetini başlattık. Bunların dışında taziye evlerine yemek gönderiyoruz, taziye araçlarının da ihalesini yaptık. Hayırseverlerimizin destekleriyle tam 25 tane taziye aracının siparişini verdik. İnşallah Ekim ayından itibaren taziye araçları sıfırdan yapılacak ve şehir halkının hizmetine sunulacak. En önemsediğimiz projeden birisi Gül Kart projesi, Pazartesi günü startını veriyoruz. Gül deyince bizim aklımıza sevgililer sevgilisi, Peygamber Efendimiz (sav) geliyor. Ümmeti olmaktan şeref duyduğumuz Peygamber Efendimiz geliyor. Aynı zamanda gül dendiği zaman, şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu akla geliyor. O yüzden projemizin ismini Gül Kart projesi koyduk. Vakıfbank ile görüşmelerimizi yaptık, altyapıyı oluşturduk. Pazartesi günü vatandaşlarımız belediyemizin internet sitesine girecekler, e-devlet kullanıcı adı ve şifre ile kırtasiye desteği için başvuru yapacaklar. Perşembe günü mesai bitiminde sona erecek. Hak elde eden hemşehrilerimize Gül Kart vereceğiz. Hemşerilerimiz karta yatan parayı Sivas’ın sadece yerel esnafından, sadece kırtasiyecilerinden gidecekler alışverişlerini yapabilecekler. Dolayısıyla Sivas’ın parası Sivas’ın esnafında kalacak. Seçim zamanı bunu hep söylüyorduk. Bundan sonra ne yardım yapacaksak Gül Kartlara yatıracağız. Böylece Sivas halkının onuruna yakışır bir sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koymuş olacağız. Ekolojik Evler projemizin startını verdik. Mimarlarımız şu an çalışma yapıyorlar, yakında sona erecek. En beğenilen projeyi, çok ekonomik maliyetlerle bahçeli müstakil ev projemizi hayata geçiriyoruz. Bu projemiz de şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Yine bulunduğumuz bu bölgede Pünzürük Deresi var. Yüceyurt'un oradan yol açıyoruz, Pünzürük Deresi’nin oradan bağlıyoruz. Derede bir alan belirledik orada da çevre düzenlemesi yapacağız. Daha birçok projeyi şehrimize kazandırmanın gayreti ile çalışıyoruz. Bu vesile ile bugün açılışını yaptığımız Fatih Gençlik ve Kültür Merkezi’nin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Projenin Sivas’ımıza kazandırılmasında öncü olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


Programda konuşan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinliklerine Cumhur İttifakı olarak katılacaklarını belirterek "953 yıldır buradayız. İçeriden ve dışardan pek çok saldırılara maruz kaldık. Ama Allah'ın yardımıyla hepsini püskürttük, hepsini defettik. Cumhur İttifakı 15 Temmuz'da darbeye karşı kuruldu ve Türkiye'nin istikrarsız yönetilmesinin önüne geçmek için sistem değişikliğine gidildi" dedi.


Destici, "Elbette ki problemlerimiz var ama inanın ki bu problemleri çözecek olan da yine Cumhur İttifakı'dır" diyerek, istikrarın devam edeceğine dair güvence verdi.


Açılışta söz alan TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de kültür merkezinin açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek "Böyle değerli bir eserin, özellikle gençlik ve kültür başlığında hizmet vermesi çok değerli ve kıymetli" diye konuştu.


Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği protokol konuşmalarının ardından edilen dualar eşliğinde kültür merkezinin açılışı gerçekleştirildi.


Sivas,Sivas Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR