Tarih: 16.10.2024 00:45

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Müzik Eğitimi Atılımı

Facebook Twitter Linked-in

Kültür Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı Konservatuvar Şube Müdürlüğü, her yıl yeni eğitim döneminde çocuk konservatuvarında 2. sınıftan 5. sınıfa kadar öğrenci alımı gerçekleştiriyor.

Çocuk Konservatuvarı, öğrencilere fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek amacıyla zengin bir eğitim müfredatı sunuyor. Çalgı Eğitimi, Piyano, Koro Eğitimi, Orff Eğitimi ve Solfej (Nota okuma) gibi dersler, öğrencilerin müzikal becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu eğitimler, çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerine de önemli katkılar sağlıyor.

Gençlik Konservatuvarı ise Ortaokul 6. sınıftan 8. sınıfa kadar her sınıf düzeyinde öğrenci alarak genç müzisyenler Çalgı Eğitimi, Piyano Eğitimi, Koro Eğitimi, Türk Müziği Nazariyatı ve Batı Müziği Nazariyatı gibi derslerle donatılıyor.

Bu yıl gerçekleştirilen konservatuvar sınavına başvuran 48 öğrenci, çeşitli müzik eğitim programlarına katılmaya hak kazandı. 2019 yılında 2. sınıf öğrencileri ile eğitime başlayan Çocuk ve Gençlik Konservatuvarı, bu yıl 8. sınıfa ulaşarak ilk mezunlarını vermeye hazırlanıyor.


Şanlıurfa,Şanlıurfa Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —