Veteriner hekimler, Mudanya’da buluştu

Veteriner hekimler, Mudanya’da buluştu

Veteriner hekimler, Mudanya’da buluştu

BASIN BÜLTENİ

Veteriner hekimler, Mudanya’da buluştu

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Mudanya, Osmangazi, Nilüfer, Gemlik ve İnegöl belediyelerinin desteği ve Bursa Veterinerler Odası öncülüğünde düzenlenen çalıştayda, sahipsiz hayvan sorunu ve çözüm önerileri ele alındı.

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikler ile ilgili olarak düzenlenen ‘Serbest dolaşan hayvanlar, sorumlu sahiplik ve yerel yönetimler çalıştayı’, Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal ve belediyelere bağlı veteriner hekimlerin katılımıyla Mudanya Tirilye’deki Taş Mektep Akademisi’nde yapıldı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikler ile yerel yönetimlerin uygulaması gereken yeni düzenlemeler masaya yatırıldığı çalıştayda, Türk Veteriner Hekimler Birliği, Belediye Veteriner Hekimler Derneği ve Veteriner Jinekoloji Derneği temsilcileri de hazır bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklerin yerel yönetimler için sorun oluşturabileceğini, ancak can dostları için gerekli mücadeleyi vereceklerini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları için doğal yaşam alanları oluşturmayı planladığını söyleyen Direkçi, hayvanların sahiplenilmesinin de teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.
Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, 5199 sayılı kanunun değişmiş halinde yerel yönetimler için ciddi sorunlar söz konusu olduğunu söyledi. Birlikte hareket etmenin önemli olduğunu belirten Dalgıç, Anayasa Mahkemesi’ndeki hakimlerin yasalar çerçevesinde bu değişikliği inceleyip geri göndereceklerine inandığını dile getirdi.

Çalıştayda, veteriner hekimlerin karşılaştığı zorluklar, hayvan sağlığı ve refahı konusunda atılması gereken adımlar, yerel yönetimlerin kısırlaştırma çalışmaları başlıkları ele alındı. Çalıştay iki gün boyunca sürecek.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com

BAŞKAN BAHAR: “PARAMIZIN İSTİKRARLI BİR SEYİR İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”

BAŞKAN TAT; " YAZ SAATİNDE ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Borsa İstanbul’da Gong Sur Tatil Evleri GYO için çaldı

SUR TATİL EVLERİ GYO’NUN HALKA ARZINA BÜYÜK İLGİ

Sur Yapı ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka - Yılın Tüketici Markası’ Seçildi

EMO BAŞKANI TAT'TAN MAAŞ AÇIKLAMASI

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER HIZ KESMİYOR

Trendyol Star Ödülleri’nin Eylül ayı sahipleri belli oldu

SUR YAPI TATİL EVLERİ ANTALYA'DA 4 MEVSİM TATİL

SUR YAPI ANTALYA'DA TESLİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR